visitors on myspace
Sherry Matulis | POSITIEF ATHEÏSME <>

Sherry Matulis


Sherry Matulis (1931), een 'geboren atheïst', is dichter en schrijver. Zij werd een nationaal bekende activiste voor het recht op abortie in de tachtiger jaren, toen ze over haar eerdere levensbedreigende illegale abortie in Peoria, Illinois schreef. Sherry werd als 23-jarige moeder van twee kinderen op een avond uiterst gewelddadige wijze verkracht. Tot haar ontzetting bleek ze daarna ook nog zwanger te zijn van haar aanrander, maar legale abortie was toen nog uitgesloten. In 1990 getuigde zij voor een U.S. Senate onderzoekscomité over de "Freedom of Choice Act".

 Sherry is meerdere malen onderscheiden voor haar inzet voor het recht op abortie, waaronder onderscheidingen door de American Humanist Association en de National Organization for Women.

 Toen ze 20 was, vond ze zichzelf tot haar verrassing ingeschreven voor de eerste "Miss Universe" verkiezing, op basis van door haar toekomstige echtgenoot ingezonden foto's.

Citaat:

 'Als iedere criminele en inhumane daad ooit gepleegd tot zijn oorsprong teruggevoerd zou worden, zou die oorsprong diep in religie begraven liggen.'  
(uit: Sherry Matulis - "Paradise Lost, Paradise Found", 1981)

_____
Alle vertalingen van artikelen © Peter van Montfoort