visitors on myspace
CHRISTENEN, LATEN WE EENS VERSTANDIG PRATEN... | POSITIEF ATHEÏSME <>

CHRISTENEN, LATEN WE EENS VERSTANDIG PRATEN...

ROSA RUBICONDIOR

image7313OK, christenen, laten we eens verstandig praten. Geef hier eens antwoord op, alsjeblieft:


1. Jullie zeggen dat ik vergeving door jullie god nodig heb voor iets dat sommigen geloven dat Adam en Eva vele duizenden jaren geleden gedaan hebben. Waarom moet ik me daar iets van aantrekken als ik niet in jullie god of de Adam en Eva mythe geloof? Alsjeblieft?


2. Dit nu even terzijde latend en aannemend dat ik op één of andere wijze verantwoordelijk gesteld kan worden voor iets dat een ander lange tijd geleden zou hebben gedaan, iets waarover ik geen enkele invloed kon uitoefenen of waarvoor ik verantwoordelijk ben, op welke manier kan dan een bloedoffer mij van die verantwoordelijkheid ontslaan?

Let wel: Ik vraag niet of dat het deed of niet; ik vraag hoe dit precies werkt. Alsjeblieft?


3. Waarom had jullie god een bloedoffer nodig om ons te kunnen vergeven? Als hij almachtig is, waarom kon hij ons dan niet gewoon vergeven? Alsjeblieft?


4. Hoe precies leverde jullie god door het offeren van een manifestatie van zichzelf dat bloedoffer, als zijn ‘dood’ niet alleen onmogelijk was maar ook slechts enkele dagen zou hebben geduurd? Alsjeblieft?


5. Als het bloedoffer werkte, waarom zeggen jullie dan dat wij allen nog steeds zondaars zijn, en waarom moeten we jullie god dan nog steeds om vergeving blijven vragen? Alsjeblieft?


6. Waarom is een god die:

willekeurig een daad door twee onschuldige mensen die het verschil tussen goed en kwaad niet kenden tot ongeveer de grootst voorstelbare zonde bestempelt 

willekeurig, en tegen iedere notie van rechtvaardigheid ingaand, besloot dat de verantwoordelijkheid voor die ‘zonde’ aan al hun nakomelingen moest worden overgedragen

het leven van een onschuldig persoon nodig had als prijs voor zijn vergeving als hij ons die toch al kon geven

verering waardig en in welke betekenis van het woord ‘liefde’ was dit een daad van een liefhebbende en barmhartige god? Alsjeblieft?


7. Als dit is hoe een liefhebbende god zich gedraagt, waaraan kunnen we dan een een hatende en kwaadaardige god herkennen? Alsjeblieft?


8. Als we jullie god moeten vereren ingeval die echt bestaat en het verhaal over de oerzonde en de noodzaak voor vergeving waar is, waarin verschilt dit dan van een acute en morbide paranoïde angststoornis, of fobie, en waarom zou deze theofobie niet beschouwd moeten worden als een psychologisch stress syndroom waarvoor therapie nodig is? Alsjeblieft?

______


Bron: http://rosarubicondior.blogspot.nl/2012/03/christians-be-sensible-now-and-tell-me.html


twitter-icon-64


OVERIGE ARTIKELEN/SITE MAP

Alle vertalingen van artikelen © Peter van Montfoort