visitors on myspace
Ricky Gervais | POSITIEF ATHEÏSME <>

Ricky GervaisRicky Gervais (ReadingBerkshireEngeland25 juni1961) is een Engels komiekacteur en schrijver.

Samen met Stephen Merchant schreef en speelde hij mee in de televisieseries 'The Office' en 'Extras'. Hiervoor kreeg hij verschillende awards.

Gervais is, samen met Stephen Merchant en Karl Pilkington, maker van drie podcastsseries onder de naam 'The Ricky Gervais Show'. Deze uitzendingen bezorgden hen een record aantal luisteraars en zo een plaats in het Guinness Book of Records.

Gervais schreef en tourde met enkele one-man-shows waaronder Animal en Politics. Zijn éénnalaatste liveshow, Fame, vond plaats in januari 2007 en was de snelst uitverkochte liveshow voor stand-upcomedy ooit. Hij schreef één episode voor The Simpsons, waarin hij zelf ook een rol kreeg.

De Laatste show is getiteld "Science". De tour bevatte 11 data en verscheen op 15 november 2010 op dvd (opgenomen in "The Scottish Exhibition and Conference Centre" in Glasgow (Schotland).

Gervais heeft een rol in het computerspel Grand Theft Auto IV. In het elfde deel van de GTA-reeks zijn bepaalde stukken te zien van zijn stand up Fame.

Qua persoonlijke levensovertuiging is Gervais atheïst. (http://blogs.wsj.com/speakeasy/2010/12/19/a-holiday-message-from-ricky-gervais-why-im-an-atheist/)

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ricky_Gervais


Artikelen door deze auteur:


Alle vertalingen van artikelen © Peter van Montfoort