visitors on myspace
Richard Dawkins | POSITIEF ATHEÏSME <>

Richard Dawkins

Richard Dawkins, Fellow of the Royal Society, geboren in Nairobi op 26 maart 1941, is een Britse etholoog die destijds nog onder de grondlegger van de ethologie wetenschap (gedragsleer), de Nederlandse Nobelprijswinnaar Nico Tinbergen gestudeerd heeft. Dawkins is een wereldbekende populair-wetenschappelijke schrijver, die vooral door zijn in 1976 verschenen werk over de evolutietheorie, "The Selfish Gene" bekend werd.

 Verdere bekende boeken van zijn hand zijn o.a.: "The Blind Watchmaker", "Climbing Mount Improbable", "The Ancestor's Tale". Zijn meest recente werk: "The God Delusion" waarvan inmiddels meer dan anderhalf miljoen (!) exemplaren hun weg naar de lezer vonden, werd ook in het Nederlands vertaald en uitgegeven als "God als misvatting".

 Dawkins bekleedt een bijzondere leerstoel aan de universiteit van Oxford, de Charles Simonyi Chair in the Public Understanding of Science.

 Dawkins is een uitgesproken atheïst en humanist. Hij is een van de bekendste schrijvers die consequent de moeite nemen de evolutietheorie op bevlogen wijze, maar met strikt wetenschappelijke argumenten, te verdedigen tegen bezwaren die er tegen worden ingebracht, vanuit welke hoek ook. Hij is lid (Fellow) van de Engelse Royal Society. Naast zijn publicaties is hij een veelgevraagd spreker; daarnaast heeft hij een groot aantal televisieprogramma's gemaakt.

Bron: Wikipedia 

_____


Artikelen door deze auteur:


Alle vertalingen van artikelen © Peter van Montfoort