visitors on myspace
Paula Kirby | POSITIEF ATHEÏSME <>

Paula Kirby


Paula Kirby werd geboren in het zuiden van Engeland, maar verhuisde naar Inverness in de Schotse Hooglanden. Zij werkt daar nu voor een organisatie die ondernemerschap in die regio bevordert en ondersteunt.

 Hoewel voorheen christelijk, werd zij ongeveer vijf jaar geleden atheïste, al voor zij 'The God Delusion' gelezen had, of zich zelfs maar bewust was van het bestaan van Richard Dawkins. Het lezen van 'The God Delusion' had voor haar echter twee belangrijke consequenties: ten eerste gaf dit haar een inzicht van hoeveel ze gemist had door zo weinig met wetenschap bekend te zijn. Dit spoorde haar tot lezen aan, en ze werd enorm geïnspireerd door Dawkins' andere boeken. Als resultaat daarvan studeert zij nu Natuurwetenschap aan de Open Universiteit (nadat zij eerder een graad in Duits had gehaald aan de universiteit van Birmingham). Het andere gevolg was dat het haar naar Richard Dawkins' website leidde, www.richarddawkins.net, waaraan ze nu regelmatig bijdragen levert.

 Paula Kirby schreef "Fleabites" voor die website, als bespreking van vier van de vele boeken die de geestelijkheid in respons op The God Delusion afscheidden. Het riep enorme belangstelling op (7741 reacties op het forum ten tijde van dit schrijven) en heeft maandenlang het record gehouden voor de meeste reacties ooit op die site. Het staat nog steeds nr. 1 op de lijst van meest favoriete artikelen.

_____


Artikelen door deze auteur:


Alle vertalingen van artikelen © Peter van Montfoort