visitors on myspace
Maarten Boudry | POSITIEF ATHEÏSME <>

Maarten Boudry

 Maarten Boudry (Moorslede, 15 augustus 1984) is een Vlaams filosoof en skepticus. Hij is sinds 2006 actief als wetenschappelijk onderzoeker en docerend lid van de vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap aan de Universiteit Gent[2] en schreef anno 2014 ruim dertig artikelen in diverse wetenschappelijke tijdschriften.[3]


In 2002 startte Boudry aan de Universiteit Gent met de studie filosofie alwaar hij in 2006 cum laude afstudeerde. Tussen 2007 en 2011 deed hij wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit Gent (Logic, History and Philosophy of Science) middels een onderzoeksbeurs van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) in Vlaanderen. Na het behalen van zijn doctoraal werd hij in 2011 als postdoctoraal onderzoeker (research fellow) aangesteld bij de Universiteit Gent, wederom middels fondsen van het FWO. In 2013 was hij tevens een half jaar postdoctoraal onderzoeker bij het Konrad Lorenz Instituut in Wenen, alwaar hij zich bezig hield met irrationaliteitvanuit evolutionair en epistemologisch oogpunt. Boudry heeft verschillende buitenlandse studiebezoeken volbracht. Daarnaast is hij regelmatig spreker op internationale conferenties en geeft hij gastcolleges aan academische instellingen.

Boudry is lid van een aantal wetenschappelijk georiënteerde organisaties: de Vlaamse skeptische organisatie SKEPP,[4] Society for the Scientific Study of Religion (SSSR),[5] het Center for Inquiry[6] en het Imperfect Cognition research network van het Epistemic Innocence-project.[7] Hij is ook een van de initiatiefnemers van Het Denkgelag,[8] dat skeptische conferenties in Vlaanderen organiseert.


Bron: Wikipedia


Artikelen door deze auteur:

Is religie een struikelblok voor integratie?
Alle vertalingen van artikelen © Peter van Montfoort